Maillista

Hej!
Kul att så många läsare har hittat hit, hoppas ni blir inspirerade och kommer tillbaka. Idag är det fredag och solen skiner här i Uppsala. Jag ska snart iväg till frisören och sen ska jag jobba lite. Men innan dess tänkte jag bjuda på ett recept på gårdagens middag som var kycklingsås med pasta till middag. Frida är min älskade svägerska och denna maträtt är en favorit på hennes födelsedag därav namnet Fridas födelsedagskyckling. En enkel rätt med mycket smak.
Fridas födelsedagskyckling

Fridas födelsedagskyckling (4 port)

Ingredienser
600 g kycklingfile
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 dl créme fraiche
2 kycklingbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 tsk citronsaft
0,5 tsk sambal oelek
Ca 150 g soltorkade tomater (avrunna)

4 port pasta

Gör såhär
Skär kyckling i mindre bitar och stek den i några minuter. Lägg i lök och stek i ett par minuter. Tillsätt pressad vitlöksklyfta, grädde, mjölk, créme fraiche, buljongtärningar, tomatpuré, balsamvinäger, citronsaft och sambal oelek. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Lägg i strimlade soltorkade tomater strax innan såsen är klar. Servera med pasta och sallad (jag gjorde en tomatsallad med rödlök, ruccola och fetaost).

Fridas födelsedagskyckling

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a