Maillista

Måndag morgon och jag är laddad för en ny vecka. Lite senare idag kommer ett inlägg med veckans planer för er som är nyfikna på det. Nu tänkte jag istället ge er ett nytt vegetariskt recept precis som alla andra måndagar. Tänk att jag lagt ut ett vegetariskt middagstips i veckan sen jag startade bloggen 2012, det känns häftigt att jag har så mycket vegetariskt inspiration.

Dagens recept är en återkommande rätt här hemma eftersom det går så fort och är så gott med mycket smaker. En perfekt rätt att göra när du har kokt ris i kylen men såklart går det ju att koka riset medan du förbereder grönsaker och så vidare. Smaklig spis!

 Fried rice med böngroddar och pak choi

Fried rice med böngroddar och pak choi Fried rice med böngroddar och pak choi (2 port)

Ingredienser
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
Någon cm röd chili
1 morot
4 dl kokt ris
Fisksås
Lime
2 ägg
1 pak choi
En rejäl näve böngroddar

Gör såhär
Skala och skär löken i smala båtar. Skala och finhacka vitlök och ingefära Kärna ur chilin och finhacka den. Skala moroten och skär i slantar. Skär pak choi i grova bitar. Hetta upp olja i en traktörpanna. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och morotsslantar några minuter. Tillsätt sedan riset och pak choi och eventuellt mer olja. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av med fisksås och pressad lime. Vänd sedan ner äggen och låt bli krämig under omrörning. Avsluta med att vända ner böngroddar och servera direkt.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a