Godmorgon godmorgon! Här hemma har jag smugit upp, satt mig i soffan och tänt ljus. Noel ligger kvar i sängen och sover och jag kan skriva blogginlägg i lugn och ro. Härligt! Helgen har varit mycket bra då vi lyckats kombinera mysiga middagar med lite jobb, familjemys med serier, brunch och långa promenader. Nu är en ny vecka igång och ikväll ska vi bort på middag.

Men innan jag smyger iväg till duschen för att försöka hinna med även det innan lillpojken vaknar så ska jag såklart ge er ett nytt vegetariskt recept. Idag blir det fried rice med grönsaker och sweetchilikräm. Fried rice passar utmärkt som snabb vardagsmat eftersom du kan göra det på färdigkokt ris som blivit över. Du kan ju till och med koka lite extra när du äter det till middag så har du gjort halva jobbet inför den här middagslagningen. Hacka lite grönsaker och stek ihop med det kokta riset med lite kryddning samt ägg. Klart!

Fried rice med grönsaker och sweetchilikräm

Fried rice med grönsaker och sweetchilikrämFried rice med grönsaker och sweetchilikräm (4 port)

Ingredienser
2 morötter
100 g majs
100 g gröna ärtor
100 g salladsärtor
6 dl kokt ris
2 msk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk sambal oelek
4 ägg
0,5 dl sesamfrön

0,5 dl creme fraiche
0,5 dl sweetchilisås

Gör såhär
Skala och slanta morötterna. Strimla salladsärtor. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Fräs morötterna tillsammans med majs och ärtor ett par minuter. Tillsätt sedan ris, soja, sesamolja, sambal oelek och sesamfrön och låt fräsa 2 minuter till. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan ägg och rör runt så det blir en krämig röra. Avsluta med att röra ner salladsärtorna. Rör ihop créme fraiche och sweetchilisås och servera till maten.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.