Maillista

Då var det måndag igen. Jullovet är slut och det är åter till vardagen. Och vi har haft en väldigt härlig jul och mellandagar, en rolig nyårsafton och sen lugna dagar på landet. Men jag måste få klaga på en sak. Sömnen. Pust!

Vi är bortskämda med barn som sover bra. Noel brukar vakna en gång per natt men somnar om relativt snabbt, där ska vi bara träna honom på att somna om själv. Mila sover hela nätter och brukar vakna vid 6/7. Men det här jullovet har det inte varit så. Vi har sovit mycket borta och det har resulterat i att vi sovit alla fyra i en säng, Mila som gärna vill snutta flera gånger per natt för amningen håller på att avta osv. Nu på landet har det varit extremt då Mila sovit dåligt och utöver det har Noel vaknat och varit panikledsen flera nätter och det är bara jag som kunnat trösta honom. Så jag har sovit i hans säng några timmar och sen tillbaka till min säng när Mila vaknar för mat. Så jag känner mig inte alls utsövd och det gör mig lite låg. Dessutom har vi varit förkylda, Mila har smittat mig och Noel med ögoninflammation och David har gjort illa nacken så ska till läkaren imorgon igen. Men annars är det skönt att vara tillbaka i vardagen! Haha.

Fried rice med linser och sojabönor

Men över till något positivt – igår kom vi hem i god tid så vi hann packa upp, tvätta, lägga ut grejjer till försäljning, komma iordning och lite annat smått och gott. Det är njutning när man kan sätta sig i soffan på kvällen och det är iordning och förberett för en ny vecka med jobb, förskola och föräldraledighet.

Och veckan börjar ju som alltid med ett nytt vegetariskt recept. Det blir fried rice med grönsaker, linser och bönor. Snabbt och gott!

Fried rice med linser och sojabönor

Fried rice med linser och sojabönor (4 port)

Ingredienser
1 röd lök
0,5 aubergine
2 morötter
6 dl kokt ris
2 dl kokta linser
2 dl frysta gröna sojabönor
1 tsk sesamolja
Worcestershiresås
Chiliflakes
4 ägg

Créme fraiche
Sweetchilisås

Gör såhär
Skala och strimla lök. Skär auberginen i bitar. Slanta morötterna. Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs lök, morötter och aubergine några minuter. Tillsätt sedan ris, sojabönor, sesamolja, några stänk worcestershiresås och en nypa chiliflakes. Blanda ihop och låt steka några minuter. Rör ner linserna. Krydda sedan med salt och svartpeppar och knäck i äggen. Rör tills äggen blivit krämiga och dra av från värmen. Servera med créme fraiche och sweetchilisås.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a