fbpx

En klassisk restfest-rätt som vi ofta lagar hemma är fried rice. Perfekt när man har överblivet ris och diverse grönsaker. Sen brukar jag smaksätta med ingefära, vitlök, sesamolja och tamarisoja. Väldigt gott! Denna gång blev det med svartkål, champinjoner och paprika. Och så lite vitkål som jag hade hemma. Sen la jag in sojabönor för att boosta med mer protein men sen är det ju även ägg i. Lätt att laga och så gott!

Fried rice med svartkål

Fried rice med svartkål (3 port)

Ingredienser
125 g champinjoner
1,5 röd paprika
125 g vitkål
75 g svartkål
Några cm ingefära
2 vitlöksklyftor
5 dl kokt ris
1 msk sesamolja
1 msk tamarisoja
1 tsk fisksås

Gör såhär
Skiva champinjonerna. Strimla vitkål. Kärna ur och dela ner paprika. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i svampen. Låt fräsa tills den släppt en del vätska. Ha sedan i vitkål, ingefära, vitlök och paprika. Låt fräsa några minuter. Ha sedan i riset och sojabönor och låt allt fräsa ihop. Ha i äggen, svartkål, sesamolja och tamarisoja. Låt fräsa ihop ett par minuter så äggen stelnar.

Fried rice med svartkål


Fler recept på fried rice:

Grön fried rice

Fried rice med lin ser och sojabönor

Fried rice med grönsaker och sweetchilikräm

Fried rice med böngroddar och pak choi 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b