Maillista

Så var det måndag igen och dags för ett nytt vegetariskt recept här på bloggen. Den här gången har jag inspirerats av ett recept hos Vegokäk där hon hade gjort friterad halloumi och använt öl i frityrsmeten. Sagt och gjort så testade jag och det blev väldigt gott. Och till detta serverade jag potatis, örtsås och lite grönsaker. Jag friterade enkelt i stekpannan så det här kan alla göra hemma. Värt att tänka på när man friterar är att ha ett lock till hands om oljan skulle bli för varm. Smaklig spis!

P7220122

Friterad halloumi med stekt potatis och örtsås (4 port)

Ingredienser
2 pkt halloumi
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,25 dl öl

Neutral olja att fritera i

4 port kokt potatis

Örtsås:
1 dl majonäs
1 dl créme fraiche
1 dl hackade örter

Gröna ärter
Körsbärstomater
Citronklyftor

Gör såhär
Skär den kokta potatisen i bitar. Hetta upp smr och olja i en stekpanna och stek potatisen så den får fin färg runtom. Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda ihop hackade örter med majonäs och créme fraiche och smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite pressad citron.’
Koka ärtorna 2 minuter i lättsaltat vatten och häll sedan av och blanda med halverade körsbärstomater.
Halloumi:
 Skär halloumin i tjocka skivor. Blanda mjöl och bakpulver och häll sen i öl och vispa till en slät smet. Fyll en stekpanna med ett lager olja och värm så att den blir riktigt het. Under tiden kan du doppa hallouminskivorna i smeten och sen är det dags att lägga de i den heta oljan. Lägg bara några skivor i taget så de inte fastnar i varandra. Låt ligga i oljan tills de fått fin färg på båda sidorna och fiska sedan upp med hålslev eller liknande och låt rinna av på hushållspapper.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a