God fortsättning vill jag önska er! Jag har haft några lugna dagar med massor av julmys med familjen och har njutit till max. Nu har vi några lediga dagar hemma och vi passar på att fixa lite hemma, hinna träffa vänner och njuta av att bara vara hemma och njuta av familjemys. Nästa vecka ska vi vara på landet och fortsätta slappa så det går ingen nöd på oss.

Om du, liksom jag, har några dagar ledigt och gillar att småpyssla i köket tycker jag du ska passa på att göra fröknäcke. Det är gott att äta till frukosten, ha till snittarna innan middagsbjudningen eller ge bort som en fin present. Här kommer receptet!

Fröknäcke med pumpafrön och kummin Fröknäcke med pumpafrön och kummin

Fröknäcke med pumpafrön och kummin (2 plåtar)

Ingredienser
3 dl majsmjöl
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl chiamjöl
0,5 dl hampafrön
1 tsk salt
1 dl rapsolja
4 dl kokande vatten
Hela kumminfrön
Flingsalt

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader (om du inte har varmluftsugn får du byta plats på plåtarna efter halva tiden). Blanda majsmjöl med pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, chiamjöl, hampafrön, salt, rapsolja och kokande vatten. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och fördela halva smeten på varje plåt. Bred ut i ett tunt lager och strö sedan på kummin och flingsalt. Grädda i ugnen ca 45-50 minuter och stäng sedan av ugnen och låt stå på eftervärme. Ta sedan ut och bryt i lagom stora bitar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.