Söndagsmorgon = mysfrukost! Söndagsfrukosten får gärna bestå av nybakt bröd och en av favoriterna är scones. Så jag tänkte helt enkelt bjuda på mitt bästa sconesrecept. De blir sådär perfekt mjuka i mitten, med lite yta och väldigt saftiga. Toppa med frön eller baka in i degen om det önskas. Detta är även mitt bidrag till månadens sötsak på temat morgon och då ska scones gärna toppas med färskost och marmelad.
Scones
Ingredienser
100 g smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
4 dl mjölk
Linfrön, pumpakärnor eller liknande
Linfrön, pumpakärnor eller liknande
Gör såhär
Sätt på ugnen på 250 grader. Smält smöret. Ta en bunke och blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölken och smöret i de torra ingredienserna och rör ihop utan att arbeta degen för länge. Klicka ut degen i fyra delar på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla händerna och forma degkluttarna till runda kakor snitta varje scones i fyra delar med vass kniv. Toppa med lite frön om du vill. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter och låt sedan svalna på galler.
Lämna ett svar