Söndagsmorgon = mysfrukost! Söndagsfrukosten får gärna bestå av nybakt bröd och en av favoriterna är scones. Så jag tänkte helt enkelt bjuda på mitt bästa sconesrecept. De blir sådär perfekt mjuka i mitten, med lite yta och väldigt saftiga. Toppa med frön eller baka in i degen om det önskas. Detta är även mitt bidrag till månadens sötsak på temat morgon och då ska scones gärna toppas med färskost och marmelad.

 

Scones

Ingredienser
100 g smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
4 dl mjölk

Linfrön, pumpakärnor eller liknande
Gör såhär
Sätt på ugnen på 250 grader. Smält smöret. Ta en bunke och blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölken och smöret i de torra ingredienserna och rör ihop utan att arbeta degen för länge. Klicka ut degen i fyra delar på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla händerna och forma degkluttarna till runda kakor snitta varje scones i fyra delar med vass kniv. Toppa med lite frön om du vill. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter och låt sedan svalna på galler.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b