Från början såg jag chokladbollsdip hos Frida och blev så sugen att testa. Jag älskar ju chokladbollar och det låter ju genialiskt att göra det till en dip och ha till frukt och bär. Den har jag ännu inte provat men receptet ligger lagrat bland mina favoritrecept att testa.
Sen såg jag en nyttig variant hos My Kitchen Stories och sparade även detta recept. Jag tycker det är trevligt med alternativ som känns lite mer hälsosamma så man kan unna sig utan att det är lika farligt 😉
Och nu hade jag dadlar hemma och var sugen på att testa. Men så ville jag göra det lite mer juligt och tänkte att denna gång får det bli med pepparkakssmak. Perfekt att bjuda på till glöggmyset, adventsfikat eller annat nu i december. Fräscht med lite frukt att bryta av allt julgodis med. Pepparkaksdippen blev väldigt god! Jag valde att använda gröna och röda frukter och bär för att få in julfärgerna men du kan ju använda det du gillar bäst. Visst ser det lyxigt och härligt ut? Mums!
Pepparkaksdipp
Ingredienser
25 st mjuka dadlar
1 dl cashewnötter
1 dl hasselnötter
1 dl havregryn
0,5 dl kallt kaffe
0,5 dl kokosolja
1 krm vaniljpulver
1-2 msk pepparkakskryddor
Kokos
Gör såhär
Lägg dadlar, cashewnötter, hasselnötter, havregryn, kaffe, kokosolja, vaniljpulver och pepparkakskryddor i en matberedare och mixa så den blir slät.
Toppa med kokos och servera till frukt och bär.
Denna ska jag testa! Tips att låta cashew (ev även andra nötter) i vatten över natten för att aktivera dom 😊
Ja, det brukar jag göra ibland med alltför ofta kommer jag på i stunden att jag vill använda nätterna 😉