fbpx

Nu är det dags för månadens gästbloggare som är Fröken Sandra. Sandra driver en relativ nystartad blogg och har många lättlagade och spännande recept. Den här salladen ska jag absolut testa nu när grillsäsongen drar igång!

Hej! Jag heter Sandra Åkesson och är 30 år. Jag bor i Falkenberg. Jag startade min blogg i augusti 2012. Jag hade funderat ett tag på att starta en blogg. Jag hade inte läst så många matbloggar innan dess. Jag började surfa runt och upptäckte att det fanns en hel uppsjö av bloggar.

Jag hade en grillkväll hemma för några jobbarkompisar förra sommaren. Dagen efter på jobbet kommer en annan kollega fram och säger ”Jag hörde ett rykte”, vad nu tänkte jag.
Då har hon hört om maten jag grillade på kvällen innan och ville ha receptet! Det var där det satte fart. Jag gick och köpte mig en systemkamera och fick hjälp av en vän att komma i gång. Efter det har det bara flutit på och jag tycker det är jättekul att laga mat och lägga upp nya recept.
Mitt intresse för mat började redan som liten och jag har alltid fått vara med i köket. Hos mormor åt vi hennes fantastiska köttbullar. Vi fick alltid hjälpa till att baka och sen slicka skålarna 😉 Farfar var jägare och farmor lagade ofta till söndagsstekar. De hade ett stort grönsaksland där vi fick plocka rabarber och doppa i socker. Hemma har mamma alltid lagat mycket mat och det är jag väldigt tacksam för!
Jag har valt receptet som gjorde att jag började blogga.
Grillad nektarin- och haloumisallad med grillad kotlett
Ingredienser
Nektariner
Haloumi
Cocktailtomater
Blandad sallad
Solroskärnor
Kotletter
Marinad
Dressing:
Limesaft
Honung
Olivolja
Salt och Peppar
Gör såhär
Lägg köttet i marinad. Skölj sallad och tomater. Skär nekatinerna i klyftor och halloumin i skivor och häll över lite olivolja. Torrosta solroskärnorna. Tänd grillen och låt kolen bli grå. Grilla köttet tills det är genomstekt. Lägg på nekatinerna och haloumin på gallret och låt snabbt få färg.
Lägg salladen på ett fat tillsammans med tomater, nektariner, haloumi och solroskärnor. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över. Servera med det grillade köttet.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b