Maillista

Årets andra gästbloggning kommer från Emmy som driver bloggen Remsans bistro som jag har följt innan jag själv ens började blogga. Fina texter, toppenfina bilder och inspirerande recept gör bloggen till en av mina personliga favoriter. 
Jag som bloggar om mat och dryck på Remsans bistro heter Emmy Torsund, är 39 år och kommer från Kalmar.  Jag började blogga för drygt tre år sedan för att jag ville visa hur god lättlagad mat kan vara. Lite som min favoritkock Jamie Olivers matrevolution.  Under bloggresans gång har bloggen blivit mer personlig även om den fortfarande mest handlar om god mat, men numera känns det som jag har fått en relation till många av mina läsare och andra matbloggare. Det finns inget roligare än när någon berättar om recept de testat, kanske gjort om till sina egna och verkligen gillat det. Det är den största glädjen med matbloggandet. Därför blir receptet jag bjuder på här i Sandras fina matkrypin en soppa inspirerad av en annan matbloggare, Helena Ljunggren! Hemma har vi försökt att äta mer vegetarisk, använda de råvaror som är i säsong och utmaningen för i år var att tänka färgglad mat när vi experimenterar i bistron. Det är inte alltid så lätt, men jag gillar utmaningar!

Apelsindoftande jordärtskockssoppa (4 pers)

Ingredienser
500 gram jordärtskockor, skalade och  i mindre bitar
300 g morötter, skalade och  i mindre bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 apelsin, rivet skal
8-10 dl vatten (beroende på hur tjock soppa du önskar)
100 g cream cheese (typ Philadelphia)
Salt och vitpeppar
Ett par blad färsk basilika
200 g smulad fetaost
Gör såhär
Fräs rotfrukter och lök i lite olja i en rymlig gryta. Tillsätt buljongtärning, rivet apelsinskal och vatten. Låt det koka tillsammans i 10-15 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt cream cheese. Låt soppan koka upp och maka av med salt och vitpeppar. Häll upp i fyra skålar, klipp över basilika och smula ned fetaost och servera tillsammans ett gott bröd eller knäcke.
 
Om du är intresserad av att gästblogga på Sandras Matkrypin, skriv en kommentar här!
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a