fbpx
Nu är det dags för denna månads gästbloggare nämligen Camilla som driver Millas hälsoblogg. Det var ett bra tag sedan jag hittade Camillas blogg och jag gillar mixen av recept, tips och saker att tänka på gällande hälsa och miljö. Här kommer hennes inlägg med ett spännande recept.

 

Hej!
Jag heter Camilla och är 42 år och bor i Örebro med make och våra barn som är 22 och 17 år. Jag driver Millas hälsoblogg sedan 3 år tillbaka och det som gjorde att jag började blogga var av flera orsaker. Jag har länge varit intresserad av hälsa, miljö, natur, mat och träning.
Intresset för hälsans helhet ökade när min pappa var svårt sjuk i diabetes och hjärt – kärlsjukdom (tyvärr finns han nu inte kvar här på jordelivet)
När jag sedan blev ambassadör för Risenta (2010) och jag träffade andra ambassadörer och några av dem hade bloggar så kändes det naturligt att starta Millas hälsoblogg. Nu kunde jag förmedla mina tankar om miljö, god mat och annat som inspirerar mig och förhoppningsvis smittar av sig.
 
När jag nu har äran att få gästblogga hos Sandra tänkte jag bjuda på ett recept på Björkpesto som är riktigt gott på en bit bröd.
 
Björkpesto
1dl hasselnötter
1 dl späda björklöv
½ dl olivolja
Salt
 
Hacka hasselnötterna grovt
Rosta hasselnötterna i stekpannan
Hacka björklöven fint
Blanda hasselnötter, björklöv, olja och salt.
Peston håller sig i kylskåp ca 5 dagar.
 
Hittade receptet i tidningen Hälsa nr 4 2013
 
Björkblad plockas före Midsommar. Bladen är rika på bl.a. c- vitamin.
Blanda i små späda Björklöv i salladen njut av vad naturen har att ge.
 
Ha det gott!

Inga svar än

  1. Sabine-Välbefinnaren

    Håller med tidigare talare "Björklöv i maten, Häftigt". =) Nässlor och maskrosblad, men björkblad hade jag aldrig hört talas om. Funderat på om man kan använda någon annan nöt (håller mig borta från hasselnötter eftersom att det kan bryta ut munsår)? Kram

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b