fbpx
Sådär, då var det dags för Sara att skicka en hälsning med tillhörande recept här i bloggen 🙂 Det här receptet låter supergott och enkelt, perfekt med en gratäng som sköter sig själv som serveras med ris och lite grönt. Detta ska i alla fall jag testa! Trevlig läsning 🙂

 

Men hej! Sara här, från bloggen Vardag.nu. För dig som inte känner igen min nuna kan jag berätta att jag är en tant i en 23-årings kropp, som till vardags jobbar som webbdesigner. Jag trivs bäst med båda fötterna på det schackrutiga köksgolvet i min lilla 50-talsetta i Växjö, där jag trängs med min fästman och ett alltid lika överfullt skafferi.

Som matbloggare är jag alltid ute efter ny middagsinspiration och tankarna kring hur jag kan göra en rätt så smidig att tillaga som möjligt – utan att vare sig tappa smak eller gräva ett djupt hål i plånboken – snurrar jämt i mitt huvud. Det är just den maten jag bloggar om – den fruktade vardagsmaten! Min lista över matbloggar jag läser varje vecka är diger och här hos Sandra smyger jag gärna in ofta för att ta del av alla goda recept som hon så flitigt publicerar. Här kan jag vara säker på att hitta fräsch vardagsmat utan massa stela pekfingrar i kanterna, det gillar jag!

För det är ju så det ska vara att laga mat, eller hur? Okomplicerat och opretentiöst – bara enkelt, gott och varierat! 

Rätten jag ska bjuda på idag är en kycklinggratäng som verkligen ger mycket smak på så få ingredienser och tillagningssteg som möjligt! Gratängen är smaksatt med ajvar relish, en smakrik röra på framför allt paprika. Ajvar är perfekt när du vill sätta rejält med smak på en rätt och ändå hålla ingredienslistan kort som tusan. Utöver ajvar behöver du bara lite kyckling, crème fraiche och purjolök, sen är det bara en stund i ugnen som saknas! Ugnen står orubblig på min topplista över hjälpmedel för att laga mat på ett smidigt sätt. Håller du med?

Enkel ajvarkycklinggratäng (4 port.)

Ingredienser
500 g kycklingfilé
Salt, peppar
1/2-1 purjolök
Smör/olja att steka i
2 dl crème fraiche
2 dl ajvar relish
(1 röd paprika)

Till servering:
Kokt ris (alt. annat gryn)
Salladsärter

Gör såhär
Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Krydda runtom med salt och peppar och lägg i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche och ajvar med salt och peppar och bred blandningen över kycklingen. Toppa eventuellt med paprika i tunna skivor. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 min. Kontrollera att kycklingen är färdig.

Servera med ris. Salladsärter är perfekt till. En blandad, krispig sallad funkar också fint.
 

 

Jag använde mild ajvar men du som är tuffare tar den starka eller en blandning av båda.

 

Färgglad kycklinggratäng med ajvar och paprika. Enkel och god vardagsmat!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b