Maillista

Här kommer ett litet extra inlägg såhär i pluggpausen. Igår gästbloggade jag nämligen hos Remsan och jag vill även dela med mig av receptet här. Det här gästbloggsprojektet är verkligen roligt och det är trevligt med nya bekantskaper inom bloggvärlden. Vem vet, det kanske kan leda till att man träffar några på en matbloggsträff eller så någon gång 🙂
Detta är egentligen ett extra inlägg hos Emmy eftersom jag kommer skriva hos henne igen i maj.

 

Köttfärsjärpar med sellerimos och äppelchutney (4 port)

Ingredienser
Köttfärsjärpar:
600 g nötfärs
1 ägg
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Stomp:
500 g potatis
400 g rotselleri
2 msk grädde
25 g smör
 
Gör såhär
Stomp: Skala och skär potatis och rotselleri i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatis och rotselleri med en potatisstöt eller ballongvisp. Ha i grädden och smöret och krydda med salt och svartpeppar.
Köttfärsjärpar: Blanda köttfärsen med ägg, curry, salt och svartpeppar. Dela färsen i 8 bitar och forma till avlånga järpar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek järparna runt om ca 7-8 minuter.
0

Inga svar än

  1. Kicki

    Va fint inlägg det var hos Remsan 🙂 Du är väldigt duktig Sandra 🙂 Lycka till i fortsättningen 🙂 Kramar till dej

    Svara
  2. Mårtenssons kök

    Visst är det precis som du skriver, roligt med alla man träffar i bloggvärlden. Så härligt med nya bekantskaper med människor man dela sitt intresse med.
    Chutneyn du har gjort till biffarna låter så god, den kommer vi absolut att prova vid något tillfälle.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a