När jag var gravid var en av de saker jag saknade mest alla dessa ostar och på topplistan bland ostarna stod chévre. Jag har ju visserligen kunna äta den om den blivit upphettad men det är inte samma sak. Så jag slog till på en rejäl bit chévre när jag var i butiken och har ätit den som den är men även i lite olika maträtter. Och det här var det sista jag lagade. Det är getost både i och uppepå risotton och det blev så gott. Så här kommer receptet på min getostrisotto med gröna ärtor och rädisor. En god vegetarisk rätt som mättar.

 P8210076_getostrisotto P8210058_getostrisotto

Getostrisotto med gröna ärtor (4 port)

Ingredienser
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 l grönsaksbuljong
1 dl parmesan
250 g chévreost
200 g gröna ärtor
50 g smör
0,5 citron
10-15 rädisor

Gör såhär
Hetta upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja och smör i en kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter på medelvärme. Häll sedan i riset och låt fräsa ett par minuter i kastrullen innan du häller på vinet. Sänk till låg/medelvärme och lägg på locket och låt vinet koka in ca 5 minuter. Häll sedan på ca 1 dl buljong i taget och låt småputtra på låg värme tills vätskan är borta innan du fyller på igen. Rör då och då. När riset är klart och har en liten kärna kan du ha i gröna ärtor och låta bli varma innan du sen har i parmesanost, pressad citron, smör och hälften av getosten och smaka av med salt och svartpeppar. Skär rädisorna i kvartar och blanda ner i risotton.Toppa risotton med resten av getosten.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.