Maillista

Två dagar kvar till julafton och nu är det högtid att göra sill! Årets krämiga blev skärgårdssill och sen har jag även gjort en klar variant i form av ginsill med enbär. Enkel att göra och så god. Självklart med rödlök och även lagerblad. Så mitt tips är att göra denna idag och njuta av den till julbordet. Muuums!

Och när vi ändå pratar om sill så måste jag ju tipsa om att jag har ett gäng sillrecept på blogen sedan tidigare. Gör alltid en klar och en krämig så det ska finna snågot alla gillar. Alla är inte fria från mjölk i arkivet men det är ofta enkelt att anpassa själv. Så in och inspireras bland alla goda sillar!

Ginsill med enbär

Ginsill med enbär

Ingredienser
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
2 msk enbär
10 svartpepparkorn
1 liten röd lök
1 dl gin
1 frp 5-minuterssill

Gör såhär
Skala och strimla löken. Häll ättika, strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och ha i lagerblad, enbär och svartpepparkorn. Ställ åt sidan och låt svalna. Häll av sillen och skär i bitar. Varva i en burk med lök. Häll i gin i lagen och häll i burken.

Ginsill med enbär

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a