Maillista

Vad är det för dag idag, vad är det för dag idag, jo det är ingen vanlig dag för det är Milas födelsedag HURRA HURRA HURRA! Nu har vi en 3-åring här hemma. Så häftigt! Hon har pratat om sin födelsedag länge och högst upp på önskelistan står en Unicorn. Och det kommer hon att få i flera former så jag hoppas hon kommer bli glad. Hon kommer även få ett skrivbord så hon kan sitta på sitt rum och rita och pyssla som hon älskar. Min stora tjej! Så vad passar väl bättre än att bjuda på ett tårtrecept dagen till ära? Det här är en tårta i min smak då det är en form av glasstårta på mandelbotten. Denna glass brukar vi göra i små formar (utan botten) ibland och servera med bär. Vi kallar den cheesecakeglass eftersom det är färskost i. Den är så god!

Glasstårta med mandelbotten

Glasstårta med mandelbotten

Jag tycker att vanlig tårtbotten med typ grädde och jordgubbar är lite överskattat Jag vill mest åt jordgubbarna och tycker att glass är mycket godare! Och denna mandelbotten slår vilken tårtbotten som helst 😉 Dessutom är denna glutenfri. Mums!

Glasstårta med mandelbotten

Glasstårta med mandelbotten (8 port)

Ingredienser
300 g mandelmassa
3 ägg

400 g philadelphiaost
2 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
Bär till garnering

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda i äggen. Häll i en smord springform form med avtagbar kant och grädda i ugnen ca 15-20 min. Låt sedan svalna.
Vispa ihop philadelphiaost, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ner en äggula i taget. Ta en ny bunke och vispa grädden. Vänd ner grädden i ostblandningen. Häll ut smeten på botten och ställ i frysen minst 4 timmar. Toppa med bär.

Cheesecakeglass på mandelbotten


Fler glutenfria tårtor:

Marängsvisstårta

Bananpannkakstårta

Glutenfri jordgubbstårta med lemon curd och riven choklad

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.