Maillista

Ikväll bjöd jag hem kollegor på glöggmys med snittar, glögg, julmust, julmusik och massor av godis. Ett stort bord dukades upp med allt gottigt och sen åt vi tills vi inte fick i oss mer och då tog vi några godisar till. Jag bakar mer än vi äter så det var ett perfekt sätt att få hjälp att äta upp en del av allt sött 😉
 
För att bryta av allt det söta gjorde jag lite salta röror och snittar som vi började med. Till pepparkakorna gjorde jag en ädelfärskost med rosépeppar, kryddpepparhummus med lingon med grissini och saffranssnittar med räkor och dill. Kollegorna tog med en supergod BLT-snitt som vi gjorde på baguette, philadelphia, sallad, knaperstekt bacon och tomat. Enkelt, gott och mättande!

 Saffransnittar med räkor (ca 40 snittar)

Ingredienser
1 liten vitlöksklyfta
150 g färskost
0,5 dl crème fraiche (fet)
0,5 dl majonäs
1 paket saffran (á 0,5 g)
10 skivor kavring
40 räkor
1 kruka dill
Gör såhär
Blanda färskost med crème fraiche, majonäs, saffran och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär bröden i lagom stora snittar. Lägg en rejäl dutt med krämen på varje snitt och toppa med en räka och dill.

 Pepprig ädelfärskost

Ingredienser
150 g ädelost
200 g naturell färskost
2 msk olivolja
1 msk mortlad rosépeppar
2 krm svartpeppar
Gör såhär
Mortla rosépeppar. Smula ner ädelosten i en skål och blanda med färskost, olivolja, rosépeppar och svartpeppar. Servera till pepparkakor.

Kryddpepparhummus med lingon

Ingredienser
3 dl stora vita bönor
0,75 dl lingon
1 msk tahini (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1-2 tsk kryddpeppar
Gör såhär
Mixa bönor, tahini, vitlök, citron, olivolja och kryddpeppar till en slät smet och smaka av med salt och ha eventuellt i vatten för tunnare konsistens. Avsluta med att blanda ner lingonen.

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a