Som jag berättat tidigare om mixtrar jag lite med kosten nu efter att ha fått kostråd från en homeopat i ett försök att lindra mina elaka handeksem. Jag la om kosten helt till en början och det hjälpta direkt men nu testar jag att lägga till en sak i taget för att se vad jag behöver undvika. Nu är det glutenfritt som gäller och då testade jag att göra en äppelpaj och den blev riktigt lyckad. Det kan man väl få unna sig på en lillördag som denna? 😉

Glutenfri äppelpaj med vaniljkokosgrädde (4 port)

Ingredienser
3 äpplen
2 dl bovetemjöl
1 dl kokosflingor
0,75 dl kokosolja
1 krm salt
1 tsk kardemumma
0,5 dl rörsocker
2 msk agavesirap
1 tsk vaniljrörsocker
Vaniljkokosgrädde:
2 dl fet kokosmjölk
0,5 dl grädde
1 krm vaniljpulver
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kokossocker
0,5 tsk pressad citron
Gör såhär
Grädden: Blanda fet kokosmjölk tillsammans med grädde, vaniljpulver, vaniljsocker, kokossocker och pressad citron. Vispa ihop allt till en luftig sås.
Pajerna: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 4 små pajformar med lite kokosolja. Kärna ur äpplena och skär i klyftor och lägg i pajformarna. Blanda bovetemjöl, kokosflingor, salt, kardemumma, vaniljsocker och rörsocker i en bunke och strö smulorna över äpplena. Grädda i ugnen ca 20 minuter och servera med vaniljgrädden.
 
0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.