Jag har helt slutat köpa granola och gör numera alltid min egen då man kan anpassa efter tycka och smak och välja hur söt den ska vara, Jag vill inte att varken jag eller barnen börjar dagen med massa socker så jag försöker dra ner på sötningen och välja dadlar eller honung istället. Det känns bättre än det vita sockret. Och denna gång hjälpte Noel mig att göra granolan och jag kom med förslag att smaksätta den med choklad och han blev så taggad. Så det fick bli en glutenfri chokladgranola!

Glutenfri Chokladgranola

Granola är perfekt att låta barnen vara med och göra. Det är inte ås noga med måtten och man kan ha i det man känner för så barnen kan få välja mellan olika ingredienser. Denna gång blev det olika glutenfria gryn och flingor, frön och sötning i form av honung. Och så kakao! När den hade varit i ugnen rörde jag ner lite tranbär eftersom det är barnens favorit. Och jag håller med, det blir, sött, fruktigt och gott.

Här finns mer recept på granola och musli för dig som vill inspireras!

Glutenfri Chokladgranola

Glutenfri chokladgranola

Ingredienser
3 dl havregryn
3 dl quinoaflingor
2 dl boveteflingor
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,75 dl kakao
1 tsk kardemumma
Ett par nypor salt
2 msk kokosolja
3 msk dl honung
1 dl vatten

150 g torkade tranbär

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda havregryn, quinoaflingor, boveteflingor, linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, kakao, kardemumma och salt. Lägg kokosolja, honung och vatten i en liten kastrull och värm allt så det smälter. Rör ner i de torra ingredienserna och sprid sedan ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 45 minuter och rör om då och då. Stäng sedan av ugnen och låt det stå kvar på eftervärme.
Ta sedan ut och blanda ner tranbär.

4 svar

  1. Sandra Callermo

    Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.

    Svara

    Mentions

  • 💬 Kanelgranola med blåbär • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Egen granola - guide & grundrecept + 14 recept! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Banangranola med kanel • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b