Som många av er säkert sett har AXA en grötkampanj just nu där de trycker på vikten av att orka lite mer i dessa mörka och ibland orkeslösa månader. Personligen älskar jag gröt och har varit min standardfrukost de senaste veckorna och jag håller mig mätt länge trots tidig uppgång och många timmar till lunch. Jag blev glad när AXA frågade om ett samarbete gällande just gröt och extra glad blev jag när de dessutom lanserar glutenfria havregryn för tillfället så då tackade jag ja. Några dagar senare kom ett jättefint grötpaket hem med ett härligt recept på en Orka-Januarimörkret-Gröt som ni kan läsa mer om nedan. Här hittar ni fler grötrecept och andra tips som hjälper dig att orka lite till och under de kommande veckorna kommer jag dela med mig av några flera mumsiga glutenfria grötrecept.
 
Under förmiddagen kommer även en tävling upp på Instagram där du kan vinna ditt eget grötkit. Så håll utkik där inom kort!

Glutenfri havregrynsgröt med hasselnötter (1 port)

Ingredienser
1 dl glutenfria havregryn
1 dl vatten
1 dl kokosmjölk
1 krm salt
1 msk kokosflingor

Hasselnötter
Agavesirap

Gör såhär
Blanda havregryn, vatten, kokosmjölk, salt och kokosflingor i en kastrull och koka på svag värme ca 3 minuter under omrörning. Servera med mjölk, hackade hasselnötter och agavesirap.

0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.