Semesterveckan är över och likaså midsommarhelgen. Nu blir det åter till vardagen ca en månad innan vi tar några veckor till semester. Fram tills dess blir det nog en hel del rensning hemma, packning av flyttkartonger och renoveringsplaner. Längtar så till vårt hus!

Eftersom det är måndag är det dags för ett nytt vegetariskt recept och den här veckan blir det ett nytt recept på glutenfri pizza. Denna gång med kikärtsmjöl. Den blev god men lite svår att få till krispig. Så jag fortsätter leta efter det perfekta glutenfria pizzareceptet.

Toppingen blev dock ljuvligt god med färskost, champinjoner, tomat och karamelliserad lök.

Glutenfri pizza bianco

Glutenfri kikärtspizza bianco med champinjoner och karamelliserad lök (4 port)

Ingredienser
4 dl kikärtsmjöl
1 tsk bakpulver
0,75 tsk örtsalt
4 msk olivolja
1,5 dl mjölk

1,5 dl färskost
1,5 dl créme fraiche
3 msk olivolja
En näve basilika

3 dl riven ost
Några champinjoner
2 tomater

Karamelliserad lök:
2 röda lökar
0,75 strösocker
1 dl vitt vin

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda kikärtsmjöl med bakpulver och örtsalt i en bunke och tillsätt sedan olja och mjölk och blanda till en deg. Blöt händerna med kallt vatten och tryck ut till två pizzor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 8 minuter. Låt svalna lite och höj ugnen till 200 grader.
Blanda ihop färskost med créme fraiche och hackad persilja och olivolja. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
När botten svalnat något kan du bre på färskostblandningen och strö sedan över ost och därefter champinjoner och tomat. Grädda i ugnen ca 10 minuter.
Under tiden kan du göra iordning löken. Skala och strimla löken. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken ett par minuter så den blir mjuk. Tillsätt sedan sockret och låt det smälta med löken och häll sedan på vinet. Låt det småputtra på låg värme 5 minuter. När pizzan är klar kan du lägga på löken och toppa med tryffelolja.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.