fbpx

En av mina favoritgodissorter är CoCo. Kokosen som är så krämig och lite kolaaktig med ett lent mjölkchokladtäcke. Ja ni hör ju, jag skulle ju kunna marknadsföra denna underbara chokladbit. Så kombinationen kokos och choklad är en av mina favoriter och när det kommer till bakning så är denna goding en favorit. Kokostosca är ju ljuvlig gott och blir sådär kolaseg. Denna gång gjorde jag kakan glutenfri med hjälp av mandelmjöl. Den blev väldigt god.

Glutenfri kokostoscakaka

Det kanske inte är min snyggaste kaka och det beror delvis på att jag vill ha kakan ordentligt kladdig och då måste man hälla på toscan när den fortfarande är lite för lös. Så kokosen blandar sig lite med chokladsmeten men det ser jag inte som ett problem. Det blir an jättegod sörja och allt ska ändå blandas i magen 😉

Glutenfri kokostoscakaka

Glutenfri kokostoscakaka

Glutenfri kokostoscakaka

Ingredienser
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl mandelmjöl

Kokostosca:
200 g kokosflingor
75 g smör
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Lägg bakplåtspapper i en stor ugnsform. (mått?)
Lägg ägg och socker i en bunke och vispa pösig, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao och vispa snabbt ihop. Rör ner kakao och mandelmjöl. Häll allt i formen och grädda i ugnen 12 minuter.
Under tiden kan du förbereda toscan. Lägg kokos, smör, vispgrädde, sirap och socker i en kastrull. Låt allt koka upp och låt småputtra 5 minuter. När kakan är klar tar du ut den och brer på kokossmeten. Ställ in i ugnen igen 10 minuter. Låt sedan svalna och skär i bitar.

Glutenfri kokostoscakaka

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.