fbpx

Ett uppdrag jag har i år är att hitta mitt go-to-vardagsbröd som är enkelt att baka och gott för hela familjen. Och jag är redan på god väg! Det här brödet har jag bakat ett par gånger med lite olika mjölsorter och är så enkelt. Man rör ihop allt till en smet och häller i en brödform och så får det jäsa i den innan det ska gräddas. Minimalt med disk och inte massa kladd med händerna. Perfekt om du frågar mig! Dessutom blev brödet saftigt och höll i 2-3 dagar utan att ens bli torrt vilket är bra för ett glutenfritt bröd. Såhär är en jättegod glutenfri limpa helt enkelt!

Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Ingredienser
15 g jäst
1,5 tsk salt
850 g kallt vatten
45 g majsmjöl
45 g mandelmjöl
170 g rismjöl
130 g kikärtsmjöl
130 g havremjöl
20 g fiberhusk

Gör såhär
Smula jästen i en bunke och häll på saltet. Rör med träslev så jästen löses upp. Häll på vatten och vispa så jästen löser upp sig. Tillsätt majsmjöl, mandelmjöl, rismjöl, kikärtsmjöl och havremjöl. Vispa så det inte blir klumpar. Tillsätt fiberhusk och vispa klumpfritt. Häll i en brödform med bakplåtspapper. Strö på lite havregryn och låt jäsa under bakduk 1,5 timme. Sätt på ugnen på 200 grader. Ta bort bakduken och grädda i ugnen 70-75 minuter. Ta ur formen och lägg i en bakduk på att galler. Låt svalna helt innan du skär upp det.

Glutenfri limpa


Fler recept på glutenfritt bröd:

Glutenfria källarfranskor

Kalljästa bovetefrallor

Havrefrallor utan gluten

Zucchinibröd

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b