Glad alla hjärtans dag! Kanske har ni firat med lite extra god frukost eller fått en hjärt-teckning från ditt barn. Eller så tänkte du äta gelehjärtan tills du tröttnar. Eller så firar du inte alls. Oavsett vilket så hoppas jag att du har en fin söndag. Och jag tänkte fira denna dag med att ge er ett nytt recept. Det är nämligen en saftig glutenfri morotskaka som blir sådär härligt kladdig i mitten. och dagen till ära fick den dekoreras med ett hjärta av morötter.
Glutenfri morotskaka
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
1 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 dl matolja
3 dl fint rivna morötter
Frosting:
100 g färskost
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Knäck äggen i en bunke och vispa pösigt tillsammans med socker. Blanda mandelmjöl, mjölmix, bikarbonat, vaniljsocker, bakpulver och kanel i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt olja och morötter. Blanda ordentligt. Häll i en smord springform. Grädda i ugnen ca 35 min.
Låt kakan svalna. Vispa ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så det blir en frosting. Bred ut frostingen på kakan.
Fler recept på morotskaka: