Minns ni förra årets pepparkaksbollar som blev en av mina favoritgodisar? Larvigt enkelt att köpa pepparkaksdeg (jag gillar degen mer än kakorna) och rulla till bollar som du doppar i smält choklad. I år har jag ju som bekant hållt mig till glutenfritt i den mån jag kan och därför gjorde jag min egen pepparkaksdeg och även denna goding kommer från Nytt fikabröd. Sen använder jag rörsocker och rörsockersirap men det funkar lika bra. Sen är det bara att rulla bollar eller för all del baka ut till kakor om du föredrar det.

 

Glutenfri pepparkaksdeg (ca 50 bollar)

Ingredienser
80 g vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
120 g rörsocker
30 g rörsockersirap
3 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
130 g rismjöl
90 g potatismjöl
10 g fiberhusk
2 tsk pofiber
200 g ljus choklad
100 g mörk choklad
Gör såhär
Blanda grädde, smör, rörsocker, sirap och kryddor. Tillsätt bakpulver, rismjöl och potatismjöl och rör till en jämn smet. Blanda till sist ner fiberhusk och pofiber ordentligt. Låt degen vila i kylskåp över natten.
Rulla till bollar och smält choklad över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Dekorera med strössel.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b