Maillista

Förra året hittade jag detta magiska recept hos Frida och sen gjorde jag en variant på den som var glutenfri saffransmazarin. Och den blev succé! Men eftersom jag gillar att variera och förnya recept så fick det bli nya kryddning i år. Istället för saffran fick den smak av pepparkaka. Och ja, denna böev också VÄLDIGT god! Och den håller sig saftig vilket inte är det lättaste när det kommer till glutenfritt. Tack vare att man gör denna glutenfria pepparkaksmazarin i långpanna så blir det många bitar och du kan med fördel göra lite olika stora bitar beroende på tillfälle du vill bjuda på de.

Glutenfri pepparkaksmazarin i långpanna

Denna gång tog jag pressad citron i glasyren men jag tror det skulle passa bra att ta pressad apelsin och sen riva lite apelsinskal uppepå. Snyggt också med lite färg på toppen. Eller kanske strö lite lingon uppepå glasyren. Det tror jag skulle vara en hit eftersom det gicfter asig så bra med pepparkakskryddorna. Muuums va gott! Det kanske jag ska toppa med nästa gång jag tar fram de till fikat.

Glutenfri pepparkaksmazarin i långpanna

Glutenfri pepparkaksmazarin i långpanna (ca 20 rutor)

Ingredienser
1,5 msk pepparkakskryddor
300 g smör
7,5 dl glutenfri mjölmix
4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kikärtsspad
3,5 dl vatten
200 g mandelmassa

Glasyr:
5 dl florsocker
3 msk vatten
2 msk pressad apelsin/citron

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ner pepparkakskryddorna och låt det svalna.
Riv mandelmassan och ställ åt sidan.
Blanda ihop mjölmix med socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt smör, kikärtsspad och vatten och rör till en jämn smet. Vänd ner mandelmassan och häll sedan smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 18-20 minuter. Låt svalna helt.
Blanda ihop florsocker med vatten och pressad apelsin/citron. Bred ut glasyren på kakan och låt den bli kall innan du skär i rutor.

1

2 svar

  1. Catarina

    Hej, ser så gott ut, och har en dotter som inte tål gluten, så perfekt!
    Jag undrar om det finns ngt jag kan byta ut 1 dl kikärtsspad mot?
    Tack på förhand, ska prova så fort som möjligt!🙌

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.