Maillista

Sista måndagen för denna månad. Snart är maj här och man undrar lite vad som hände med april.. Läget i världen gör liksom allt lite upp och ner och man förstår inte riktigt var tiden tar vägen. Men jag försöker se det positiva som finns i denna situation av hemmajobb och inställda sociala aktiviteter. Vi har mycket familjetid, vi har fått tid över till att ta tag i renoveringen av vår uteplats (vilket också känns som helt rätt prio inför denna sommar) och vi försöker landa lite i vad som är viktigt. Vad kommer man prioritera när den sociala distanseringen är över och vad kommer vi ha lärt oss av allt detta? Det får vi se då, men nu försöker vi hålla fast vid rutiner och göra vad vi kan för att göra livet lite härligare och hitta ljusglimtar i vardagen som man annars lätt kan ta för givet. En sån grej kan ju vara att äta hemgjord pizza med fetaost. Eller vad säger ni?

Glutenfri pizza med fetaost och soltorkad tomat

 

Denna glutenfria pizza har jag gjort med en universalbakmix men du kan självklart göra vilken pizzabotten du vill eller bara använda tortillabröd. jag har använt denna bakmix tidigare när jag t ex gjorde denna sötpotatispizza med chevré som är gryyyymt god!

Om du vill göra en väldigt god pizzasallad som är lite extra nyttig så tycker jag du ska göra den boostade pizzasalladen som du kan se på bilderna.

Glutenfri pizza med soltorkad tomat, rödlök och fetaost

Glutenfri pizza med ett glas rött

Glutenfri pizza med fetaost och soltorkad tomat

Ingredienser
150 g universalbakmix
1 tsk salt
2 dl ljummet vatten
200 g riven ost
2-3 dl tomatsås
5-7 soltorkade tomater
150 g fetaost
1 liten rödlök

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda bakmixen med salt och vispa därefter ner vatten. Degen blir ganska lös men det är som det ska. Häll ut den på en plåt med bakplåtspapper och lägg på ett till bakplåtspapper och kavla sedan ut degen tunt över hela plåten. Låt pappret sitta kvar och ställ in plåten i ugnen 15 minuter. Det övre pappret lossnar när den gräddats. Ta ut botten och dra bort det övre pappret och låt svalna något.
Bred ut tomatsåsen och strö över osten. Strimla soltorkade tomater. Skär fetaosten i tärningar. Skala och strimla rödlöken. Strö över soltorkade tomater, fetaost och rödlök. Sätt in i ugnen tills den får bra färg, ca 15 min.

Glutenfri pizza med fetaost och soltorkad tomat

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.