Maillista

Nu ska ni få ett nytt toppenrecept! Rabarber är ju gott och väldigt somrigt och jag har en hel del rabarberrecept på bloggen sedan innan. Men eftersom jag har en snabbväxande rabarber här hemma så fick det blir några nya även i år. Och den här blev nog min bästa hittills! Det är en glutenfri rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad. Jag använde mjölkfritt margarin samt vegansk vit choklad så på så vis blev den vegansk. Men självklart blir den minst lika god med smör och vanlig vit choklad.

Jag serverade denna när vi hade min syster med familj på besök. Och i princip samtliga tog en andra portion och det åts glatt. Pajen blir härligt syrlig med lite sötma från jordgubbarna och så kan den gärna serveras med glass, vaniljyoghurt eller kokosgrädde. Smuldegen med vit choklad blev helt magiskt god! Ni bara måste testa denna 😉

Här är ännu flera smarriga rabarberrecept:

Glutenfri rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad

Glutenfri rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad

Glutenfri rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad (8 port)

Ingredienser
600 g rabarber
300 g jordgubbar
2 msk potatismjöl

Smulor:
150 g mjölkfritt margarin
2 dl glutenfri mjölmix
3 dl havregryn
1 dl brunt farinsocker
En nypa salt
100 g vegansk vit choklad

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarber i centimetertjocka bitar. Snoppa jordgubbarna och halvera de. Lägg rabarber och jordgubbar i en smord pajform och strö över potatismjöl och blanda runt.
Skär margarinet i tärningar och lägg i en bunke tillsammans med mjölmix, havregryn, farinsocker och en nypa salt. Nyp ihop till en smuldeg.
Hacka vit choklad och blanda med smulorna. Fördela över rabarber och jordgubbar.
Ställ pajen i ugnen ca 25 minuter så den får fin färg. Om den får färg snabbt kan du lägga på aluminiumfolie när den går klart.

Glutenfri rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad

1

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a