Här hemma är ett vanligt middagsönskemål tacos men enligt barnen kan det serveras ungefär varannan dag. Och då vill man ju gärna variera sig 😉 så sist testade jag att göra en tacopaj och den blev såå god! Det är en glutenfri tacopaj som även är utan mjölk och den blev krämig och väldigt smarrig. Jag använde grädde men det är även gott med créme fraiche. Och självklart kan du använda vanliga mejeriprodukter om du tål mjölk. Vi valde att servera denna magiska paj med sallad, salsa, guacamole och nachos. Jag kan lova att det blev väldigt gott!
Inte så snygg pajbit men VÄLDIGT god!
Glutenfri tacopaj (6 portioner)
Ingredienser
125 g mjölkfritt smör
3 dl mjölmix
3 dl mandelmjöl
1 msk kallt vatten
0,5 tsk salt
700 nötfärs
1 gul lök
400 ml krossade tomater
2 påsar tacokrydda
1 paprika
2,5 dl mjölkfri grädde
200 g riven ost
1 tomat
Gör såhär
Tärna ner det kalla smöret i en bunke och ha i mjölmix, mandelmjöl och salt och rör ihop till en deg, gärna med händerna. Ta i lite vatten så degen får bra konsistens. Tryck ut degen i en smord pajform och tryck upp degen även på kanterna. Nagga med en gaffel och ställ i kylen 30 min. Under tiden kan du göra fyllningen.
Sätt på ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet 7 minuter.
Skala och hacka lök och stek den mjuk. Tillsätt färsen och bryn så den får fin färg. Ha sedan i tacokrydda och låt fräsa ihop innan du tillsätter krossade tomater. Kärna ur paprikan och hacka och tillsätt i färsen.
Häll såsen i pajskalet och lägg på skivad tomat och sedan grädden. Toppa med ost och grädda i ugnen ca 20-25 min.
Fler tacorecept:
Välkommen till en mjölkfri guide! Här har jag samlat alla mina bäst tips på recept och produkter där allt är mjölkfritt.
En lättlagad tacosoppa med kycklingfärs, majs och bönor. En perfekt vardagsmiddag eller utflyktsmat. Servera gärna med ärtcuacamole.