fbpx

Förra helgen hade vi kräftskiva här hemma. Och självklart hade vi de klassiska tillbehören och för mig är det västerbottenostpaj, baguette, smör, ost, aioli och eventuellt en sallad. Och jag tog en genväg när det komemr till pajen så jag gjorde en glutenfri västerbottenpaj där jag använde smördeg. Så smidigt och enkelt och dessutom blir det riktigt gott! Idag finns glutenfri smördeg att köpa bland frysta glutenfria produkter och den funkar riktigt bra. Bara förgrädda och sen fylla med ost och äggstannignoch grädda i ugnen. Självklart är denna inte mjölkfri så tyvärr fick inte Mila smaka men hon var glad att äta korv med bröd samt smaka en del baguette 😉

Ett par till reept till kräftskivan är denna glutenfria kryddostpaj samt krondillsmajonäs. Gottigott!

Glutenfri västerbottenpaj på smördeg

Glutenfri västerbottenpaj på smördeg

Glutenfri västerbottenpaj på smördeg

Ingredienser
1 frp färdigkavlad glutenfri smördeg
400 g riven västerbottensost
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med avtagbara kanter och tryck ut smördegen däri. Nagga med gaffel och förgrädda sedan 5 minuter. Sänk sedan ugnen till 150 grader.
Riv osten grovt. Ta fram en bunke och vispa ihop ägg, grädde och mjölk och krydda med lite salt och cayennepeppar samt mycket svartpeppar. Fyll det förgräddade pajskalet med den rivna osten och häll sedan på äggstanningen.
Grädda pajen ca 45 minuter. Låt sedan svalna.

Glutenfri västerbottenostpaj på smördeg

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b