På helgen är det ju lyxigt att njuta av nybakt bröd. Dessa glutenfria frallor blandas ihop på kvällen och sen klickar du ut de på en plåt på morgonen och bakar av. Ett så kallat kalljäst bröd och det passar utmärkt när det kommer till glutenfritt. Det blir saftigt och smakrikt odh behöver inte knådas. Jag använde havregryn, majsmjöl och teffmjöl i dessa frallor. Jag ytcker det blir bäst att blanda några olika mjölsorter. Du kan självklart toppa med de frön du önskar. Jag valde vallmofrön denna gång 🙂

Om du är intresserad av fler recept på gott glutenfritt bröd så hittar du fler recept längst ner i inlägget. 

Glutenfria frallor med havre och majs

Glutenfria frallor med havre och majs

Glutenfria frallor med havre och majs (7-8 st)

Ingredienser
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk fiberhusk
5 dl havregryn
3 dl majsmjöl
1 dl teffmjöl
1 rågad tsk salt

Vallmöfrön

Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt sedan olivolja, fiberhusk, honung, havregryn, majsmjöl, teffmjöl och salt. Blanda ihop allt så det blir som en tjock gröt. Lägg över en handduk eller plastfolie och ställ i kylen över natten.
Sätt på ugnen på 250 grader och ställ en ugnssäkerform i botten.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper och använd en stor sked/slev för att klicka ut degen till 7-8 frallor. Försök att forma till runda frallor utan att knåda.
Ställ in plåten i ugnen och häll 1 dl vatten i den varma formen på botten av ugnen och stäng luckan (då bildas ånga som ger brödet skorpa).
Grädda bröden ca 16-18 minuter. Lägg sedan direkt på galler med en bakduk över.


Fler bröd utan gluten och mjölk:

Scones utan mjölk – glutenfria

Kalljäst glutenfritt bröd

Enkla frallor utan mjölk och gluten

Kalljäst morotsbröd glutenfritt

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b