Maillista

Nu är det många år sedan jag började äta glutenfritt och under åren har jag både provat en hel del färdiga produkter i butiken samt bakat själv. Det finns vissa grejer som man köper färdigt som är helt okej men det mesta blir ändå godare om man bakar själv då det köpta t ex fikabrödet ofta är torrt och tråkigt. Bröd finns en del bra och speciellt bakeoff-baguette eller om man rostar. jag har tipsat om en del produkter i min guide till glutenfri kost. Men idag tänkte jag gå in lite djupare på just glutenfria godsaker och jag tänkte även bjuda på en freebie med några av mina favoritrecept när det kommer till glutenfria godsaker.

Att baka glutenfritt

När jag började baka glutenfritt testade jag att byta ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix i recepten. I vissa fall gick det bra och i andra fall blev resultatet mindre bra. Jag började läsa på en del och testade även en hel del recept från olika glutenfri receptböcker. Jag fick bland annat lära mig att oftast r det bättre att få ett bra resultat samt få lite mer variation genom att använda flera olika naturligt glutenfria mjöler istället för färdiga mixar. Olika mjöler har olika egenskaper och vissa måste man räkna om såsom t ex kokosmjöl som suger åt sig vätska och det blir alldeles för kompakt om man skulle byta samma mängd.

Mina bästa glutenfria godsaker

Så genom åren har jag testat mig fram och det är ofta ganska enkelt att anpassa olika efterrätter till glutenfria alternativ och exempelvis småkakor är lättare att baka glutenfritt än att få till riktigt goda bullar. När det handlar om degar ska man våga låta degen vara VÄLDIGT kladdig för att slutresultatet inte ska bli torrt. Småkakor är inte så stor skillnad på men lite kladdigare kan det bli. Smulpaj är enkelt att göra glutenfritt. När jag började baka glutenfritt tyckte jag det blev roligare när man lärde sig om olika mjöler och vilka egenskaper och smaker de har. Nötmjöl ger exempelvis mycket karaktär och rismjöl är ett bra basmjöl.

Freebie med mina bästa recept

I denna freebie (PDF) har jag samlat 6 recept på glutenfria godsaker som är några av mina favoriter genom åren. Där finns t ex cheesecake, småkakor och toscakaka med choklad. Men sen tänkte jag även ge er några till här såklart (om du scrollar ner lite). Men mitt tips är att ladda ner freebien för det är riktigt goda grejer!

6 glutenfria godsaker

Klicka här för att komma till freebien

I freebien har jag som sagt med mina favoriter men kunde inte hålla mig från att bjuda på några bonusrecept så de kommer här:

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a