fbpx

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Min favorit när det kommer till saftigt glutenfritt bröd har varit mitt kalljästa recept. Men ibland vill man prova något nytt och det är inte alltid man vill jäsa över natten. Så jag leta helt enkelt efter ett nytt recept som såg spännande ut. Då hittade jag detta hos Linn Utbult och blev nyfiken. Så jag har utgått från henens recept och gjorde om det lite. Jag penslade dessutom med ägg denna gång då Mila är i en testperiod. Men om du inte vill pensla med ägg kan du bara ta lite vatten för att få fröna att fastna. Dessa frallor passar utmärkt även som glutenfria hamburgerbröd. Så gott! Så detta grundrecept ska jag testa varianter på framöver. Så mer bröd kommer!

Jag har även länkat till de olika mjölsorterna om du har svårt att hitta de i butik 🙂 Perfekt att lägga en beställning ibland så man har några sorter hemma då resultatet blir bättre om man använder flera sorter.

Glutenfria hamburgerbröd eller frukostfrallor

Glutenfria hamburgerbröd eller frukostfrallor

Glutenfria hamburgerbröd eller frukostfrallor (12 st)

Ingredienser
25 g jäst
2,5 tsk salt
9 dl kallt vatten
1 msk honung
1,5 dl glutenfria havregryn
200 g kikärtsmjöl
200 g rismjöl
30 g majsmjöl
40 g fiberhusk

Ägg/vatten
Sesamfrön
Vallmofrön

Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke och häll på salt. Rör med slev så jästen löser upp sig. Tillsätt sedan vatten och honung och blanda. Ta en ny bunke och blanda havregryn med kikärtsmjöl, rismjöl, majsmjöl och fiberhusk. Rör ner de torra ingredienserna i degvätskan. Lägg på en bakduk och låt jäsa 2 timmar.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Ta sedan en slev och lägg upp frallor på en plåt med bakplåtspapper. Bearbeta degen så lite som möjligt. Forma lätt med blöta händer.
Pensla med vatten eller uppvispat ägg. Strö över frön och sätt in i ugnen 15-20 minuter.
Lägg över på galler och låt svalna under bakduk.

Glutenfria hamburgerbröd eller frukostfrallor

2 svar

  1. Sandra Callermo

    Dessa frallor fria från gluten och mjölk och är så goda. Kalljästa bovetefrallor som får vila i kylen över natten och gräddas på morgonen.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b