Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem.se
Varje gång jag föreslår för barnen att vi ska baka så önskar de muffins. Det är något speciellt med att baka just muffins. Och visst är det gott och dessutom praktiskt att de är portionsförpackade direkt. Och så går det ju att smaksätta precis som man vill. Denna gången gjorde vi glutenfria muffins med vanilj och vi la även i lite kakao i ena halvan så det blev hälften med choklad. Men du kan även stoppa ner blåbär eller varför inte hallon? Muuuums! Här är helt enkelt ett bra grundrecept så kan du stoppa ner äppelbitar och kanel eller kanske kardemumma och byta ut lite mjöl mot mandelmjöl. Gottigott!
Dessa glutenfria muffins blev så saftiga och var enkla att göra. Jag har använt mig av äggersättning men du kan även ha kikärtsspad i om du föredrar det. Sen hade mjölkfritt margarin och havremjölk. Så de var smidiga att göra och passar för hela familjen då de är fria från gluten, ägg och mjölk. Superbra!
Glutenfria muffins utan ägg och mjölk (12 st)
Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl rismjöl
2,5 dl glutenfri mjölmix
2 rågade msk äggersättning+4 msk vatten (ersättning för 2 ägg)
2 dl socker
125 g mjölkfritt margarin
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl havremjölk
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Vispa ihop äggersättning med vatten och tillsätt sedan socker och vispa pösigt. Smält margarinet på låg värme och rör ner i smeten.
Ta en ny bunke och blanda ihop havregryn, rismjöl, mjölmix, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölmixen samt havremjölk i smeten och vispa klumpfritt.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll ca 2/3 av formen. Ställ gärna i en muffinsplåt och grädda i ugnen 10-12 minuter.
Fler glutenfria muffins:
Välkommen till en mjölkfri guide! Här har jag samlat alla mina bäst tips på recept och produkter där allt är mjölkfritt.