God fortsättning till er alla! Nu har julen flygit förbi och det är mysiga mellandagar. Jag gillar när man har tid med familjen, mycket mys, äter gott och har tid för sina julklappar. Riktigt härligt! Och jag gillar även att försöka ta mig ut, kanske göra någon utflykt med familjen och njuta när det är fint väder. och då passar dessa bars ypperligt! Glutenfria müslibars med tranbär och kanel som mättar bra och ger energi. I dessa hade jag frön, nötter och gryn och de är sötade med dadlar.
Glutenfria müslibars med tranbär och kanel
Ingredienser
40 dadlar
3 dl glutenfria havregryn
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 dl naturella cashewnötter
2 dl salta jordnötter
1 dl hasselnötter
1 dl torkade tranbär
1 dl pumpakärnor
Gör såhär
Lägg urkärnade dadlar i en matberedare och mixa en stund så det blir som en blank kolasmet. Ha sedan i havregryn, kanel och kardemumma och mixa ihop. Tillsätt sedan cashewnötter, jordnötter och hasselnötter och mixa snabbt så nötterna blir grovhackade. Lägg smeten i en bunke och tillsätt tranbär och pumpakärnor och blanda in i smeten. Tryck sedan ut i en form med bakplåtspapper och ställ kallt. Skär sedan i lagom stora bars.
Fler recept med dadlar och tranbär:
Lämna ett svar