fbpx

Godmorgon söndag! Igår hade vi kalas då jag fyllde år i veckan och det blev riktigt lyckat. Vi invigde uterummet för säsongen och njöt av fint väder, god mat och väldigt trevligt sällskap. Och nu har vi vaknat upp till denna soliga söndag och jag tänkte att jag vill dela med mig av ett gott recept på glutenfria ostfrallor som jag testade göra med vegansk ost. Muuuums! Även denna variant är kalljäst över natten då jag tycker det blir extra bra när man bakar glutenfritt men vill du ha andra tips har jag fler glutenfria frallor längst ner i inlägget. Så dessa kan jag varmt rekommendera om ni ska äta soppa i veckan eller varför inte till nästa helg.

Glutenfria ostfrallor utan mjölk

Glutenfria ostfrallor utan mjölk

Glutenfria ostfrallor utan mjölk (8 frallor)

Ingredienser
25 g jäst
1,5 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 msk fiberhusk
2 msk olja
1 msk honung
4 dl rismjöl
2 dl teffmjöl
1 dl majsmjöl
1 dl riven mjölkfri ost

Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke och häll på saltet. Rör så jästen löser upp sig och tillsätt sedan vatten och fiberhusk och rör om. Låt sedan svälla 10 minuter.
Tillsätt olja, honung, rismjöl, teffmjöl och majsmjöl. Blanda ordentligt och täck bunken med plastfolie och ställ i kylen 8-10 timmar.
Sätt på ugnen på 250 grader. Ta en slev och sleva upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli 8 frallor. Toppa med lite riven ost på varje fralla och ställ sedan in i ugnen ca 20 minuter.

Glutenfria ostfrallor utan mjölk


Fler recept på glutenfria frallor:

Enkla glutenfria frallor

Glutenfria källarfranskor

Kalljäst morotsbröd – glutenfritt

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b