Under sommaren vill jag gärna ha lättillgänglig picknickmat hemma jämt. Det ska gå snabbt att packa ihop en lunch när man bestämmer en spontanutflykt till stranden. Eller om man vill ta med sig mellis ut i skogen. Så häromdagen gjorde jag glutenfria pizzabullar!

Snabba pizzabullar

Vi brukar se till att ha ingredienser för att snabbt slänga ihop en matig sallad (koka alltid extra pasta/ris, ha ost som man kan skära i kuber och gärna konserver med t ex majs och bönor), riskakor, nyttiga chokladbollar i frysen, festisar, vindruvor osv. men sen slog det mig att pizzabullar är gott och känns lite roligt att variera med. Eftersom jag äter glutenfritt så letade jag efter ett enkelt recept på glutenfria pizzabullar och hittade detta som är gjort med kikärter. Och de blev väldigt goda och gick supersnabbt att göra!

Glutenfria pizzabullar

Glutenfria pizzabullar

Glutenfria pizzabullar (15 st)

Ingredienser
6 dl kokta kikärtor
2 ägg
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 krm salt

2-3 dl tomatsås
150 g riven ost
Några skinkskivor

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg avskölja kikärter i en matberedare (eller i en bunke och använd stavmixer) tillsammans med ägg, fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa slätt och låt stå 10 minuter. Knåda degen och kavla ut den till en rektangel. Bred ut tomatsås, strö över riven ost och strimlad skinka.
Rulla ihop pizzan och skär sedan bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eventuellt i formar). Grädda i ugnen ca 15 minuter.

Glutenfria pizzabullar

1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.