För 8 år sedan föddes den här bloggen. I mars 2020 startade jag Sandras Matkrypin och sedan dess har jag skapat recept, börjat älskat matlagning ännu mer samt lärt mig mer om fotografering. Vilken resa! Och så många människor jag träffat på denna resa. Wow! Mitt första recept var denna snabba citronlaxsås med pasta. Grymt god kan jag lova!

Glutenfria plättar med tillbehör

Glutenfria plättar med tillbehör

Och jag älskar ju som bekant födelsedagar! Så detta måste ju såklart firas. Och vad passar väl bättre än att bjuda på en höjdarfrukost! Som också kan vara en efterrätt 😉 Barnen var väldigt sugna på att äta av denna firarfrukost som ni kan se på bilderna. Det blev alltså glutenfria plättar med massor av goda tillbehör i form av vaniljyoghurt, mango, hallon, blåbär, banan och jordnötssmör. Perfekt med frysta bär och frukt i frysen som man enkelt kan ta fram. Känns lyxigt och gott! Sen älskar jag ju banan och jordnötssmör så de blev en favorit på chokladplättarna. Mums!

Glutenfria plättar med tillbehör

Många olika toppings!

Man ser ju i alla fall att barnen trivs framför kameran! Underbara ungar <3 De kunde knappt hålla sig från att smaka på allt som var framdukat. Det var tur jag fotade barnen innan för frukosten slutade med skrik, gråt och oförklarligt missnöje. Livet som mamma 😉

Glutenfria plättar med tillbehör

Brakfrukost

Glutenfria plättar med tillbehör (minst 4 port)

Ingredienser
1 dl havregryn (glutenfria)
5+2 dl vatten
3,5 dl bovetemjöl
4 ägg
0,5 tsk salt
1 krm vaniljpulver
2 msk kokosolja
Ev. 3 msk kakao (till hälften av smeten)

3 dl turkisk yoghurt
2 krm vaniljpulver
Honung efter smak

Hallon
Mango
Blåbär
Banan
Jordnötssmör

Gör såhär
Lägg havregryn i en blender tillsammans med 5 dl vatten och mixa så det blir havremjölk. Häll upp i en bunke och vispa ner 2 dl vatten, bovetemjöl, ägg, salt och vaniljpulver. Smält kokosoljan och vispa ner i smeten.
Ta undan hälften av smeten och vispa ner kakao.
Hetta upp kokosolja eller smör och stek plättarna på medelvärme.

Födelsedagsfrukost

Glutenfria plättar med tillbehör


Om ni vill läsa om hur jag firat bloggens födelsedag tidigare:

Grattis på 1-årsdagen

Påskgodis och bloggens födelsedag

Firar bloggens födelsedag med en rejäl brunch

Citroncheesecake för att fira bloggens 7-årsdag!

1

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.