När Noel får välja vad vi ska baka så blir det oftast muffins. Han kommer på väldigt kreativa muffinsidéer och jag brukar styra det till något som faktiskt kan bli gott samt finns hemma. När det var dags för bakning denna gång så sa jag att vi kan göra rabarbermuffins (eftersom jag nyligen gjort rabarbersylt med kardemumma) men det ville han INTE. Efter en diskussion och många förslag senare landade vi i vaniljmuffins och med sylt i. Och då tog jag såklart min rabarbersylt! Så egentligen är detta vaniljmuffins med rabarber men jag kallar de glutenfria rabarbermuffins! 😉

Glutenfria rabarbermuffins

Receptet jag utgick från hittade jag hon Niiinis och sen anpassade jag det lite. Och de blev så goda och saftiga! Tänk på att alla ugnar är olika och beroende på ugn och storlek på muffins så kan gräddningstiden variera lite. Man får gå på känsla och testa med en provsticka. Men tänk på att inte stoppa ner den rakt i sylten för då kommer stickan vara kladdig hela tiden 😉

Glutenfria rabarbermuffins

Glutenfria rabarbermuffins

Glutenfria rabarbermuffins (12-15 st)

Ingredienser
3 ägg
2,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
100 g smör
1 dl färskost
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1-2 dl rabarbersylt med kardemumma

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader.
Lägg ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke och vispa så det blir pösigt.
Smält smöret och häll i smeten tillsammans med färskost och blanda försiktigt så det blir en jämn smet.
Ta en ny bunke och rör ihop mjölmix, potatismjöl, bakpulver och salt och vänd sedan ner i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca två tredjedelar och klicka sedan i en klick sylt i varje. Grädda i ugnen ca 12-15 minuter.
Låt de svalna och dekorera med florsocker innan servering.

Saftiga glutenfria vaniljmuffins med rabarber

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.