Maillista

Jag har en småkaka på bloggen som många älskar. Jag vet flera som bakat den och gör det om och om igen. Min mormor och morfar vill gärna ha en burk med dessa varje år inför jul, Kakorna jag pratar om är saffranssnittar med pistagenötter och nu har jag gjort en allergivänlig variant. Det är glutenfria saffranssnittar som dessutom är mjölkfria. De flöt ut lite mer än den vanliga varianten men blev sååå goda. Så om ni vill komplettera adventsfikat med en smarrig småkaka så kan jag rekommendera denna varmt. Seg, krispig och med en härlig sälta. Perfekt!

Glutenfria saffranssnittar med pistagenötter

Glutenfria saffranssnittar med pistagenötter

Glutenfria saffranssnittar med pistagenötter (ca 30 st)

Ingredienser
100 g rumsvarmt mjölkfritt smör
1 dl strösocker
2,5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
2 msk sirap
1 g saffran
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 dl pistagenötter

Gör såhär
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker. Ta en ny bunke och blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mortla saffran tillsammans med saltet och blanda i de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen och arbeta in sirapen. Dela degen i två delar och rulla till längder på en bakplåtspapperklädd plåt. Platta till längderna något. Finhacka pistagenötter och strössla över längderna. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.


Fler småkakor till jul:

Mandelsnittar med kardemumma

Havreflarn med ingefära

Saffransbicotti med mandel

Pepparkaksdrömmar

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a