På torsdag är det dags för våffeldagen. Vi äter sällan våfflor men ibland är det gott 🙂 Och i år ville jag ta fram ett nytt recept där jag hade mindre mjöl och gärna gjorde det lite mer näringsrika. Och eftersom barnen älskar när jag gör bananpannkakor på helgen så gjorde jag dessa med samma bas. Sen la jag till bönor också! Istället för mjöl så tog jag lite mer fiberhusk som sväller när det får vila lite. Dessa glutenfria våfflor blev väldigt goda och barnen gav tummen upp!
Våfflor med toppings
Så dessa våfflor är såklart glutenfria. När vi äter pannkakor och våfflor brukar vi ha turkisk yoghurt istället för grädde. Så jag toppade mina med turkisk yoghurt, skivad banan och jordnötssmör. Barnen hade bär och yoghurt. Det blir så gott med syrligheten i yoghurten.
Ett annat tips på toppings är créme fraiche, rom och rödlök. Eller skagenröra! Man kan även ha på t ex ost oh skinka eller färskost och avokado. Bara fantasin sätter gränser 🙂 Jag föredrar salta toppings på våfflor och sen kan jag avsluta med en lite sötare som efterrätt.
Glutenfria våfflor med bönor (8-10 våfflor)
Ingredienser
6 ägg
1 frp stora vita bönor (avrunnen vikt 230 g)
2 bananer
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g smält kokosolja
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
Gör såhär
Lägg ägg, avsköljda bönor och bananer i en bunke och mixa med stavmixer eller mixa i blender. Tillsätt sedan fiberhusk, bakpulver, smält kokosolja, mjölk och salt och vispa/mixa ihop. Låt svälla 10-15 minuter och grädda i våffeljärn.
Fler våfflor:
Glutenfria toppings med salta toppings
Pepparkaksvåfflor med ädelostkräm
Våfflor med glass, lemoncurd och lakritssirap
2
Den här bloggen tar definitivt enorma ansträngningar av dig. Fortsätt uppdatera snälla!
This Article was mentioned on sandracallermo.se