Maillista

Nu till veckan är det dags för våffeldagen och det här är första året som jag äter glutenfritt så jag testade att göra en glutenfri variant med mandelmjöl och mandelmjölk som blev goda. Men de smakade lite för mycket ägg för min smak men nästa gång ska jag testa med något annat mjöl. Man får testa sig fram i den glutenfria världen helt enkelt. Eftersom jag åt detta till middag ville jag ha salt topping så det fick bli en rostad majsfärskost med fetaost och avokado. Röran blev supergod bara som den är så kan med fördel ätas till en bit bröd, grönsaksstavar eller annat.

 

Glutenfria våfflor med salta toppings (ca 6-7 våfflor)

Ingredienser
2 dl mandelmjölk
4 ägg
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 dl majs
150 g färskost
50 g fetaost
0,5 tsk sambal oelek
1 avokado
Ruccola
Gör såhär
Rosta majsen i en het, torr stekpanna tills den börjar få lite färg. Lägg i en bunke och låt svalna. Mixa sedan ihop med färskosten och sambal oelek. Smula ner fetaost och smaka av med salt och svartpeppar.
Våfflor: Lägg mandelmjöl, mjölk, ägg, bakpulver, fiberhusk och en nypa salt i en bunke och elvispa  till en slät smet. Hetta upp ett våffeljärn och grädda och lägg sedan på galler tills alla våfflor är klara.
Servera våfflorna med färskoströran, ruccola och avokado.
Tips! Om du vill äta våfflorna med söt topping rekommenderar jag att ha i lite vaniljpulver i smeten.
 
0

4 svar

  1. Matilda

    Jag testade majsvåfflor för några veckor sedan med enbart maizena, tycker resultatet blev riktigt bra och gott! Svåra att få sådär krispiga som vanliga våfflor men supergoda 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.