Maillista

Bananbröd. Så många gånger jag har hört talas om det men aldrig provat. Funderat på om det är en kaka eller kan ätas som en macka. Är det fika, mellis eller annat? Så många frågor och funderingar. Så när jag såg att vi hade många bananer som började bli lite väl bruna så bestämde jag mig för att det var dags att testa att göra glutenfritt bananbröd. Vi gör ofta bananpannkakor när vi har såna bananer men nu var det inte läge för det och då är bananbröd perfekt ju. Så hittade jag ett recept hos Anja som alltid har bra recept så jag utgick från hennes recept och gjorde lite små ändringar. Jag la bland annat till kardemumma vilket blev så gott. Nästa gång tar jag nog även kanel. Jag älskar ju kryddor!

Glutenfritt bananbröd

Så hur äter man bäst glutenfritt bananbröd? Jo, jag testade att äta det som det är samt med jordnötssmör och smör och ost. Min favorit var helt klart med jordnötssmör eftersom jag ÄLSKAR det och det gifter sig bra med bananen. Man kan absolut äta det som en sockerkaksbit (men utan vitt socker) till fika/mellis med barnen. Men det blir ganska sött så jag tyckte inte det passade så bra med smör och ost. Så nu har jag utrett det 🙂

Glutenfritt bananbröd

Perfekt när du har bruna bananer

Jag hittade även detta recept hos Karin som är ett sockerfritt bananbröd med detta innehåller färre ingredienser för dig som gillar det. Det innehåller vetemjöl så det är inte glutenfritt. Det ser så gott ut med valnötter på!

Bananbröd

 

Glutenfritt bananbröd med kardemumma

Ingredienser
3 mogna bananer + 1 banan till topping
6 färska dadlar
4 ägg
1,5 dl hasselnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
2 dl riven kokos
3 msk smält kokosolja
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 msk malen kardemumma
En nypa flingsalt

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg 3 bananer och urkärnade dadlar i en bunke och mixa med stavmixer så det blir slätt. Tillsätt ägg, hasselnötsmjöl, mandelmjöl, kokos, smält kokosolja, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt. Blanda ihop till en smet.
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Skala en banan och skär den på längden och lägg på smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Det ska få fin färg uppepå. Låt svalna innan servering.

Glutenfritt bananbröd

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.