fbpx

På helgen älskar jag att pyssla i köket. Baka något bröd, förbereda någon god efterrätt, några smarriga proteinbollar och preppa middagar för veckan. Jag njuter av tiden i köket och att dessutom underlätta för resten av veckan. Tiden jag lägger i köket på helgen gör att jag och familjen äter bättre mat under veckan, att vi får i oss god och näringsrik mat och mellanmål och slipper en del onödig stress. Att bra preppa litegrann, se till att det finns bra råvaror, göra en hummus eller liknande samt planera några recept för veckan gör allt så mycket enklare.

Glutenfritt hasselnötsbröd

Och på det här temat vill jag förresten ge er ett tips. I förrgår började ett nytt program på SVT med underbara PT-Fia. Det heter Lyckomaten och jag tycker alla ska se det. Det handlar om mat, hälsa, välmående och rutiner. Hur man kan se på sitt liv och våga prioritera. Skärmfri tid, att röra sig med barnen och preppa mat. Se det bara!

Och nu, dagens recept. Ett glutenfritt hasselnötsbröd som är magiskt gott.

Glutenfritt hasselnötsbröd

Glutenfritt hasselnötsbröd (1 limpa)

Ingredienser
2 dl glutenfria havregryn
2 dl chiamjöl
2 dl havremjöl
0,5 dl sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
100 g hasselnötter
0,5 dl mörk sirap
6 dl filmjölk

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda havregryn, chiamjöl, havremjöl, sesamfrön, solroskärnor, bikarbonat, salt, brödkryddor och hasselnötter. Rör sedan ner sirap och filmjölk.
Smöra en avlång brödform och häll ned smeten. Grädda i ugnen ca 60 minuter.

Glutenfritt hasselnötsbröd


Vill du ha ett till recept på ett grymt gott glutenfritt bröd? Kolla in det här havrebrödet. Magiskt saftigt och gott!

3

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.