Maillista

Som vissa av er kanske har koll på så har jag ätit glutenfritt i några år. Detta beror inte på att jag är glutenintolerant utan jag har under många år haft stora problem med handeksem och när inga salvor hjälper och läkarna har gett upp så har jag testat mig fram själv. Jag har läst mycket om att det kan vara kopplat till kosten och jag testade därför att utesluta vissa livsmedel för att se vad som skulle kunna hjälpa. Ganska snabbt märkte jag att eksemen försvann när jag tog bort gluten ur kosten och då var det ett enkelt val att börja äta glutenfritt. Och det har gått lättare än jag trodde. Idag finns det mycket glutenfria alternativ och eftersom jag lagar mat från grunden är det inga problem att byta ut vissa råvaror. Men sen hände något när jag blev gravid och helt enkelt kunde jag äta gluten och ändå slippa eksemen och det var ljuvligt. Detta höll i sig hela graviditeten och ända fram till jag trappade ner amningen och då kom eksemen tillbaka. Så nu är jag åter på glutenfri kost och det kommer antagligen märkas i bloggen.

Så då blev jag lycklig när jag häromdagen hittade glutenfri potatisgnocchi och jag köpte direkt. Väl hemma började jag fundera på vad jag skulle göra för gott och det resulterade i denna smarriga middag. Hoppas ni gillar det!

Gnocchi med ärtkräm, linser och fetaostGnocchi med grön ärtkräm, linser och fetaost (5 port)

Ingredienser
1 kg gnocchi (glutenfri)
1 dl gröna linser
400 g frysta ärtor
2 vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche
1 citron
100 g fetaost
1 dl gnocchivatten
Ett par nävar spenat
Några basilikablad

Gör såhär
Lägg ärtorna i en lite kastrull med vatten och en grönsaksbuljongtärning. Koka upp och låt småkoka 30 minuter. Ta sedan fram en ny kastrull och koka upp vatten och salt och häll i ärtorna. Koka 2 minuter och häll sedan av vattnet. Tillsätt linserna, pressad vitlök, créme fraiche, skal och saft från citronen och mixa med stavmixern. Koka gnocchin och blanda med ärtkrämen. Blanda i smulad fetaost och servera direkt.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.