Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Gnocchi är perfekt snabbmat när man vill laga något enkelt. Det finns även glutenfri gnocchi från Da Carla som jag gillar mycket. Koka några minuter och servera med valfria tillbehör. Det kan t ex vara en tomatsås, som en carbonara eller steka ihop med goda grejer och toppa med valfri sås. Detta recept grundades på det som fanns hemma så det blev gnocchi med svamp, blomkål och ärtor. Svårare än så behöver det inte vara. Jag serverade denna med srirachamajo.

Gnocchi med svamp och blomkål

Gnocchi med svamp och blomkål (2 port)

Ingredienser
2 port glutenfri gnocchi
100 g champinjoner
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
100 g blomkål
100 g gröna ärtor

Gör såhär
Koka gnocchin enligt anvisning och lägg i ärtorna sista 2 minutrarna.
Skala och strimla rödlöken. Skär champinjonerna i bitar och dela ner blomkålen i små buketter. Hetta upp margarin i en stekpanna och lägg i svampen. Stek på medelvärme så vätskan kokar bort och champinjonerna börjar få färg. Lägg i lök och blomkål och låt allt fräsa ihop några minuter. Ha i pressad vitlök och smaka av med salt och svartpeppar.
Häll av vattnet på gnocchin och lägg gnocchi och ärtor i stekpannan. Låt allt fräsa ihop.

Gnocchi med svamp och blomkål


Fler recept med gnocchi:

Kryddiga gnocchis med sötpotatis och rotselleri

Gratinerad gnocchi med broccoli och grönkål

Gnocchi med grön ärtkräm, linser och fetaost

Basilikagnocchi med kyckling och brynt citronsmör

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b