Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Gnocchi är perfekt snabbmat när man vill laga något enkelt. Det finns även glutenfri gnocchi från Da Carla som jag gillar mycket. Koka några minuter och servera med valfria tillbehör. Det kan t ex vara en tomatsås, som en carbonara eller steka ihop med goda grejer och toppa med valfri sås. Detta recept grundades på det som fanns hemma så det blev gnocchi med svamp, blomkål och ärtor. Svårare än så behöver det inte vara. Jag serverade denna med srirachamajo.
Gnocchi med svamp och blomkål (2 port)
Ingredienser
2 port glutenfri gnocchi
100 g champinjoner
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
100 g blomkål
100 g gröna ärtor
Gör såhär
Koka gnocchin enligt anvisning och lägg i ärtorna sista 2 minutrarna.
Skala och strimla rödlöken. Skär champinjonerna i bitar och dela ner blomkålen i små buketter. Hetta upp margarin i en stekpanna och lägg i svampen. Stek på medelvärme så vätskan kokar bort och champinjonerna börjar få färg. Lägg i lök och blomkål och låt allt fräsa ihop några minuter. Ha i pressad vitlök och smaka av med salt och svartpeppar.
Häll av vattnet på gnocchin och lägg gnocchi och ärtor i stekpannan. Låt allt fräsa ihop.
Fler recept med gnocchi:
Kryddiga gnocchis med sötpotatis och rotselleri
Gratinerad gnocchi med broccoli och grönkål
Lämna ett svar