Jag är en planerare av rang och jag älskar att vara ute i god tid. Detta resulterar ofta i fullbokad kalender, långa todolistor som avverkas varje vecka samt att jag börjar planera in saker långt före många andra. En sådan sak är dagens aktivitet, nämligen julklappsshopping. Varje år försöker jag, syrran och mamma åka iväg på en heldag (gärna redan i oktober) i ett stort köpcentrum och har en heldag med shopping, lunch, fika, mys och tjejsnack. Det blir alltid en härlig dag och om man bara har fått lite idéer innan på vad man ska köpa så brukar man ha kommit en bit i julklappshandlandet innan dagen är över. Alla familjemedlemmar har ju inte en färdig önskelista men man får ju vara lite påhittig också.

Så om ett par timmar bär det iväg och innan dess tänkte jag få i mig lite frukost och smoothie är ju en perfekt sådan. Man kan välja hur energirik och mättande man vill ha den och med hjälp av frukt och bär blir det alltid gott. Den här är lite annorlunda och får en spaceig färg av de blötlagda, nyttiga gojibären. Bli inte skrämda nu för tiden, gojibären behöver bara ligga 10 minuter i mjölken så de är enklare att mixa sen. Under den tiden förbereder du resten av frukosten, tömmer diskmaskinen eller något annat du ändå vill få gjort innan söndagen drar igång på riktigt. Kram på er!

DSC_0013 DSC_0009

Gojibärssmoothie med lime (2-4 glas)

Ingredienser
2 bananer
2 dl mandelmjölk
0,5 dl gojibär
3 msk kokos
2 msk linfrön
1-2 lime
Vaniljpulver

Gör såhär
Lägg gojibären i 1 dl mandelmjölk och låt ligga ca 10 minuter. Lägg banan, de uppsvällda bären med mjölk, resten av mandelmjölken, kokos, linfrön, pressad lime och några isbitar. Mixa slätt och servera direkt.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b