Maillista

Det är måndag och det är dags för ett nytt vegetariskt middagstips. Men idag tänkte jag inte ge er ett nytt recept utan jag tänkte istället prata om att byta ut dina vardagsfavoriter till vegetariska alternativ. När jag pratar med folk om vardagsmat och att äta vegetariskt så är det många som inte vet vart de ska börja. Man är van att laga mat där man utgår från ett protein och man blir ställd när man ska laga vegetariskt. Och det är jättebra att det finns enkla genvägar till vegetarisk vardagsmat i frysdisken (“kött”bullar, korvar osv) men många vill faktiskt lära sig laga vegetarisk mat från grunden utan att det ska behöva ta för lång tid.

Så min tanke är att ett första steg kan vara att ta dina vanliga middagsfavoriter och byta ut proteinet. Du måste alltså inte tänka helt nytt utan bara göra små justeringar i de recepten du kan laga i sömnen. Hur låter det?

Så idag tänkte jag tipsa om tre vegetariska recept som är mina varianter på klassiska vardagsfavoriter i ny vegetarisk tappning. Men du måste ju inte följa mina recept slaviskt utan kör din stroganoff men byt ut till halloumi eller liknande. Gör det inte svårare än vad det är!

Halloumistroganoff med ris

Halloumistroganoff med ris

Linsbolognese med champinjoner

Linsbolognese

Rotfruktspytt med halloumi

Pyttipanna med rotfrukter och halloumi


Mer isnpiration till billig vardagsmat hittar du här

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.