Maillista

När vi hade svägerskan och hennes man över på middag så fick vi en gorgonzolaost. Muuums! Förutom att jag inte får äta den som den är just nu när jag är gravid så älskar jag den varm i en sås så därför gjorde jag en gorgonzolapasta. Till min förvåning var denna rätt även en succé hos Noel. Jag slängde med lite champinjoner och broccoli för att göra den matig och god. Enkelt, få ingredienser och snabblagat!

Gorgonzolapasta med champinjoner och broccoli

Gorgonzolapasta med champinjoner och broccoli (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
250 g champinjoner
1 broccoli
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
150 g gorgonzola

Gör såhär
Skär ner broccolin i små buketter. Koka pastan enligt anvisning. Låt broccolin koka med sista 2 minutrarna och spara 1 dl pastavatten. Häll sedan av vattnet. Ansa och dela ner svampen. Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs svampen så vattnet kokar bort. Tillsätt sedan grädde, pastavattnet, buljongtärning och krydda med salt och svartpeppar. Låt koka upp och smula sedan ner gorgonzolan och rör tills den smält helt och såsen har blivit tjock. Blanda i pastan och broccolin i såsen och servera direkt.

Gorgonzolapasta med champinjoner och broccoli

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a